Bel ons op: 06-55983268

Mellendijk Motor Parts: ‘Alleen groeien als het gezellig blijft’

Heeft u ons artikel in de Aalten vooruit al gelezen?

Check m hieronder!

 

‘Ik heb van mijn hobby mijn beroep gemaakt. Dat kan alleen als je er plezier in houdt en bereid bent om meer dan 40 uur per week te werken”, aldus Albert Mellendijk van Mellendijk Motor Parts aan de Apenhorsterweg 7a in De Heurne. “Eigenlijk zou ik nog meer naar de baan toe willen en aan begeleiding doen. Want daar begint het. Bij de jeugd. En als ik sta te kijken rijden ze nét een tikje harder.”

(door Corry Florijn)

DE HEURNE – Motorcross ontstond na WOII toen er veel off-road gereden werd met oude legermotoren. Uiteindelijk is motorcross uitgegroeid tot de meest beoefende tak van motorsport. De kracht van motorcross zit, naast het materiaal, in de techniek. Mellendijk: “Er wordt helaas nog te weinig geschreven over motorcross. Het is een onderschatte sport, het is wel even wat meer dan dom hard rijden. Er komt techniek, controle en beheersing bij kijken.”

Albert Mellendijk heeft zijn sporen verdiend in deze tak van sport, in 1986 behaalde hij zelfs het nationale kampioenschap. Jarenlang was hij monteur en verkoper bij Brouwer Motors in Zwartebroek maar begon in 2010 zijn eigen onderneming Mellendijk Motor Parts. MMP is officieel erkend Husqvarna dealer en Authorized WP Service Center, verkoopt nieuwe en gebruikte motoren en pleegt onderhoud en reparatie aan alle merken motorfietsen. “Mijn klanten komen uit het hele land en vaak heb ik zelf nog met ze gereden of ze komen nu met hun kinderen of kleinkinderen. Het is die gunfactor want men kan natuurlijk overal kopen. Daarnaast hebben we een goede samenwerking met autorijschool Jaap Speelziek uit Aalten en houden we jaarlijks een off-road testdag waar men kan proefrijden op alle fullsize crossmodellen van Husqvarna.”

Uitleg en nazorg
“Onze extra service bestaat voornamelijk uit uitleg en nazorg. We kijken mee over de schouder als het om onderhoud gaat. Dat in goede staat houden is intensief, zo’n motor staat constant vol. Een crossmotor heeft elke 3 uur onderhoud nodig.”

“Het team hier – Luuk, Yorni, Boris en Juell – is van groot belang. En vooral mijn vrouw, zij brengt de kalmte en de rust. Samen met mijn vaste klanten is zij de belangrijkste factor geweest om het niet op te geven bij de nasleep van een inbraak hier.

Groeien
Eigenlijk zou ik nog wel willen groeien, maar het moet gezellig blijven. Ik wil bovenal tijd hebben voor de ondersteuning van regionaal talent zoals o.a. Marco Leerink uit Halle en Niels Heersink uit Dinxperlo. En Raf Meuwissen rijdt dit jaar op Nederlandse bodem in de MMP kleuren.”

Raf Meuwissen is een 17-jarig crosstalent en hard op weg naar een carrière in de topsport. Hij rijdt voor het Italiaanse Team Maddii Racing Husqvarna, maar wanneer hij in Nederland verblijft wordt hij met al zijn trainings- en wedstrijdmotoren volledig gefaciliteerd door Mellendijk.

Reacties zijn gesloten.

Like onze pagina

Husqvarna

Openingstijden

Maandag: 09:00 tot 18:00 en van
19:00 tot 21:00
Dinsdag: 09:00 tot 18:00
Woensdag: 09:00 tot 13:00
Donderdag: 09:00 tot 18:00
Vrijdag 09:00 tot 18:00
Zaterdag 09:00 tot 13:00